Традиционни алуминиеви радиатори

Италиански алуминиеви радиатори Industrie Pasotti

алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори модел ELEGANCE, CONFORT и MONDIAL

Алуминиеви радиатори Elegance, Confort и Mondial имат еднаква мощност на топлоотдаване при съответната височина на глидера. Като най-масово продаван модел е изтъкнат алуминиев радиатор модел Elegance. Конвекцията при този модел е най-добра и се препоръчва при по-слабо изолирано помещение или стара дограма.

Изработени от алуминиева сплав UNI 5076 – позната с висока механична издръжливост и антикорозионна устойчивост. Тези алуминиеви радиатори имат снежнобял цвят, който не потъмнява с времето, и покритие, отблъскващо прахта.

Алуминиеви радиатори IPS работят и при ниски температури и могат да бъдат използвани с всички топлоносители (вода, пара и др). Имат високото топлоотдаване и се монтират лесно.

Трите вида алуминиеви радиатори имат гаранция 15 години, която започва да тече от датата на монтажа.

Височини от H350 до H2000 мм.

Лири за баня TMX

Алуминиеви лири и иноксМодел КЛАСИК и ЕЛЕГАНТ

Лири от висококачествен алуминий и инокс, изключително издържливи на атмосферни условия. Прахово боядисани. Съвместими с ниска температура и възобновяеми източници. Устойчиви на корозия. Енергоспестяващи, поради температурната ефективност на алуминия. Красивият дизайн внася комфорт и елегантност във всеки дом. Лесен монтаж. 10 год.гаранция.

Уникални лири за баня от алуминий, със заварки, а не с лепене. Екологично чисти. Прахово боядисани

Предимства:

– стоманените лири корозират, а алуминиевите са високо устойчиви на корозия.

– алуминиевите лири са малко по-скъпи от стоманените и в пъти по-евтини от неръждаемите лири.

Специфичната заварка на алуминиевите лири дава възможност за работа при високо налягане /10 bar/, при всякакви отоплителни инсталации.

Окомплектовка и визия

Класик – класически модел с прави хоризонтални и вертикални тръби от алуминиев кръгъл профил

Елегант – елегантен модел редуващ прави и извити алуминиеви тръби за удобство при сушене на кърпи, кръгъл профил

– Височини – 700, 900, 1200 и 1400 мм;

– Широчина – 382 и 432 мм;

– Междуосие – 350 и 400 мм;

– Мощност – от 432 до 1210 W;

В цената са включени 3 броя конзоли, тапа и ръчен обезвъздушител.

За цвят цената се увеличава с 50%.

Изпълняват се лири с размери по поръчка.

Панелни радиатори Korado

radik-vk-4e85bbd3638de

Модел RADIK KLASIK и KINGRAD COMPACT

Панелните отоплителни тела RADIK са предназначени за монтаж в отоплителни системи на централно водно отопление на сгради с максимално допустимо експлоатационно налягане 1,0 MPa, в които като топлопреносима материя се използва вода или водни разтвори с максимално допустима експлоатационна температура  110 °C. Предназначени са за еднотръбни и двутръбни отоплителни системи с принудителна, а някои и със самоволна циркулация.

– основен цвят – бял RAL 9016

Моделът RADIK KLASIK представлява панелно отоплително тяло в изпълнение KLASIK, което позволява ляво или дясно странично свързване към отоплителната система.

На задната страна на модела RADIK KLASIK са заварени две горни и долни окачалки. Отоплителните тела с дължина 1 800 мм и по-дълги имат заварени шест окачалки. Изключение правят панелните отоплителни тела с височина 200 мм, които нямат заварени окачалки на задната страна.

Електрически радиатори и конвектори NOIROT

електрически конвектори

Модели SPOT E 2, Melodie Evolution, Athenea, Calidou Smart, Plenitude, Actifonte, Verlys, Verplus, Bellagio, Aurea, Royat, Divonne, Mono-Bain и др.

Френски електрически конвектори за стенен монтаж, лъчисти радиатори, инфрачервено отопление, лири за баня, излъчващо таванно отопление за складове и производствени помещения, въздушни завеси и др.

Модел SPOT E II е един най-популярните модели на Noirot. Той разпределя равномерно топлината, като постига максимален комфорт при минимална консумация на електроенергия. Работи на принципа на естествената конвекция – студения въздух се подгрява от нагревателния елемент, разположен ниско в радиатора. Топлия въздух преминава през решетката и бързо покачва температурата в стаята. Това е стандартен конвектор, по-висока серия, с електронен термостат. Неговата специфична конструкция и дизайн му позволяват да бъде изключително безшумен и максимално ефективен.

Вентилаторни конвектори за отопление и охлаждане KLIMA 2000

klima 2000

Серии KLIMAFAN, KLIMAJET и KLIMAFRESH

Вентилаторният конвектор е предназначен за целогодишна климатизация както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвекторът е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло. Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство на комфорт.
Използването на висококачествени компоненти предопределя безшумна и ефективна работа, както и дълъг експлоатационен период. Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му.

Вентилаторният конвектор, подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода, а не фреон. Ето защо, конвекторът има една и съща ефективност,  независимо от разстоянието, на което се намира от чилъра или котела. Използването на водата като топлоносител ни дава свободата да избираме вида на горивото, с което работим в зависимост от това, кое е икономически по-изгодно за дадения регион или време.

Вентилаторните конвектори от серията KLIMAFAN са подходящи за вашия офис, хотел или дом. Елегантният им дизайн може сполучливо да се съчетае с всеки интериор. Съществуват и модели за вграждане, които позволяват монтаж в окачен таван или фалшива стена. Серията KLIMAFAN се произвежда в 6 типоразмера с мощности от 1.93 до 14.48 kW в режим на отопление и от 1.45 до 6.12 kW в режим на охлаждане.

Серията се произвежда с два различни типа вентилатори KFC и KFT