Геотермални термопомпи

 daikin logo

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ГЕОТЕРМАЛНА ТЕРМОПОМПА?

 

Daikin геотермалнаДори и на най-студените места през зимата, в земните недра има наличие на геотермална топлина, което води до почти еднаква температура от 10°C на дълбочина над 15 метра. Тази топлина е свободен източник на енергия, който геотермалната термопомпа в основата на нашата система може да преобразува в топлина за вашия дом и за битова гореща вода, както и да ви осигури огромни икономии дори при най-студените климатични условия.

Предимства

ОТОПЛЕНИЕ, ОПТИМИЗИРАНО ЗА ВСИЧКИ СЕЗОНИ

Нашата високоефективна инверторна термопомпена технология демонстрира, че осигурява до 20% по-голяма сезонна ефективност в сравнение с традиционните геотермални термопомпи. В нашата система:

– солният разтвор – смес от вода и антифриз, който работи като среда за предаване на топлина между подпочвената вода и термопомпата, се поддържа при по-висока постоянна температура, като така се намалява енергийното потребление на термопомпата.

– Усилващото действие на инверторния компресор намалява използването на допълнителния нагревател.

– Високата работна ефективност на инверторния компресор се достига при работа с частично натоварване. Пълният капацитет на уреда не е необходим за над 90% от общата отоплителна мощност, а потреблението на енергия е сведено до минимум.

Всичко това води до намалени текущи разходи и по-бързо възвръщане на инвестицията.

ТИХ РЕЖИМ

Благодарение на ефективната изолация и усъвършенствано плаващо окачване на компресора, нивата на шум са сведени до минимум.
Компресорът на уреда адаптира своята скорост според натоварването. Тъй като компресорът работи за повече от 90% от времето при частично натоварване, нивата на шум са намалени значително.

ЛЕСЕН МОНТАЖ НА КОМПАКТЕН И ЕЛЕГАНТЕН УРЕД

 

– Поради интегрирането на разширителни съдове, предпазни вентили и филтри в термопомпата, монтажът е изключително акуратен и чист.
– Елегантната конструкция спомага за комбиниране на уреда с другите домакински уреди благодарение на неговия компактен размер.
– За да се намали времето, необходимо за монтаж във вашия дом, водосъдържателят за битова гореща вода е фабрично монтиран отгоре на термопомпения модул.

 

 

 

ЛЕСЕН ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ КОНТРОЛЕР

controller daikin

 

 

Функция на термостат: контролерът на термопомпата може да се премести в жилищното помещение и да работи като стаен термостат. Системата автоматично адаптира температурата на водата в отоплителния кръг, за да се достигне желаната стайна температура, което води до по-устойчиви нива на ефективност и по-висок комфорт.

 

 

 

 

 

 

viessmann logo

Термопомпа солен разтвор/вода

wp_erdreich_kollektorТермопомпи солен разтвор/вода използват топлината от земята като първичен енергиен източник, посредством земни клектори или сонди. Ако има воден източник на разположение се използват термопомпи вода/вода.

Топлина от земята

[1] Vitocal термопомпа солен разтвор/вода
[2] Бойлер
[3] Буферен съд

МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ЦЕЛИЯТ КАТАЛОГ НА VIESSMANN ТУК