Нискотемпературни термопомпи

4 ПРЕДИМСТВА ЗА НОВАТА НИСКОТЕМПЕРАТУРНА ТЕРМОПОМПЕНА СИСТЕМА НА DAIKIN ALTHERMA

 

daikin altherma

 СПЕСТЕТЕ ТЕКУЩИ РАЗХОДИ, ПОДДЪРЖАЙТЕ ОПТИМАЛЕН КОМФОРТ

Модерната технология на Daikin Altherma предлага както значителни икономии, така и комфортна стайна температура. Как? Като мощността се балансира според изискванията чрез енергийно ефективни компоненти, а ефективността се управлява с интелигентни контролни устройства.

Системата Daikin Altherma е с компоненти, правилно оразмерени за вашия дом – затова няма да се наложи да заплащате за ненужен капацитет. В нейната основа е високо ефективен компресор, произвеждащ максимална изходяща мощност с минимално потребявана енергия.

Интелигентните контролни устройства гарантират най-ефективно използване на енергията през всички сезони, дори и през много студена зима, като поддържат текущите разходи ниски. Добавете и ниските разходи за поддръжка и отличните коефициенти за енергийно ефективни кредитни схеми. Като цяло, системата Daikin Altherma осигурява бързо изплащане на вашата инвестиция и ефективна работа при всякакви условия.

 ПЕРФЕКТНО РЕШЕНИЕ ЗА НОВИ СГРАДИ И НИСКО-ЕНЕРГИЙНИ КЪЩИ

Строите нова сграда? Подобрявате енергийната ефективност на вече изградения ви дом? Системата на Daikin Altherma е идеалното решение. Тя включва отопление, охлаждане и битова гореща вода в една система, като осигурява максимален комфорт шрез цялата година.

Независимо дали ремонтирате съществуваща сграда или строите нова, Daikin Altherma е идеалното решение за отопление/охлаждане. Подходяща за всички климатични условия, системата е конструирана така, че да издържи и на най-суровата зима, като осигурява постоянна стайна температура във вашия дом.

Освен това, системата може да се свързва към всички типове нискотемпературни отоплителни уреди, използвани в модерна жилищна постройка. Това включва подово отопление, нискотемпературни радиатори, вентилаторни конвектори и конвективни радиатори. Резултатът е една система за комфорт през цялата година.

 КОМПАКТНО РЕШЕНИЕ С БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА

Ако търсите цялостно решение, отговорът е Daikin Altherma. Вътрешното колонно тяло комбинира отопление и охлаждане с подгряване на битова гореща вода. Компактното тяло има малки размери, но предлага големи предимства.

С размери само 600 x 728 mm, вътрешното подово тяло на Daikin Altherma заема минимално пространство. Той е снабден с водосъдържател с голяма вместимост от 180 или 260l с 50% по-малко топлинни загуби в сравнение със стандартен водосъдържател. Интелигентните устройства за управление предлагат функция за програмиране (загряване на водосъдържателя в определено време от деня) и функция за подгряване (автоматично подгряване, когато температурата спадне под определен минимум).

Ако нямате нужда от вграден водосъдържател за битова гореща вода, вижте вътрешното стенно тяло на Daikin Altherma.

 ИНТУИТИВНО И ЯСНО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ УПРАВЛЕНИЕ

Системата на Daikin Altherma включва най-съвременно ниво на управление с функции като усъвършенстван контрол на потреблението на енергия. Освен това, големият панел на дисплея е специално проектиран за потребителя. Ще се уверите сами колко е лесен за разбиране и за управление.

Достъп до потребителските настройки за системата Daikin Altherma се осъществява чрез голям дисплей и интуитивно и ясно за потребителя меню. То включва таймери за работа на отопление, охлаждане и битова гореща вода. Това гарантира постоянна стайна температура за по-голям комфорт и желана температура на битовата гореща вода за по-голяма ефективност. По-подробните менюта предлагат обстойна информация и усъвършенстван контрол на потреблението на енергия.

Като алтернатива, опростен дисплей показва само стайната температура и позволява промяна на зададената температурна точка.