Вентилаторни конвектори

 jaga logo zwart

Вентилаторни конвектори от JAGA

 CLIMA CANAL

climacanal_packshotПълен контрол над климата!

Clima Canal – Малка революция: цялостно отопление и охлаждане в един компактен уред за вграждане. Предварително сглобено климатично тяло, подходящо за вграждане в под, в стени, под гардероби и шкафове и много др.

Уредът e със стандартно предназначение за отопляване и за свързване към отоплителните сградни системи, но може да се използва и за охлаждане, чрез изстудена вода, както и за свързване към механична вентилационна система. Инсталирането се извършва на минимум 8,5 см дълбочина от повърхността на пода. Дълбочината може да варира до 13 см, благодарение на специалната пластина, с която се регулира поставянето на конвектора.

MINI CANAL DBE

mini canalСъщия размер като Mini Canal, но 3 пъти по мощен.

Кондензните котли, термопомпите и соларните системи изискват много по голяма площ на топлоотдаващите конвектори или радиатори защото работят при по-ниска температура. За Mini Canal DBE това не е проблем защото със размера на стандартен конвектор, може да постигне 3 до 4 пъти по голяма мощност благодарение на вградената DBE система.

– Напълно автоматизирана работа на конвектора с вграден температурен сензор.

– Опция за вкарване на свеж въздух.

– 30 години гаранция на топлообменника.

QUATRO CANAL

quatrocanal_explodedviewОтопление, охлаждане и вентилация с вкарване на свеж въздух в едно мощно климатично тяло. Неочаквано за малките си размери QUATRO CANAL е мощно конвекторно тяло, което само по себе си предлага пълния климатичен комфорт, от който имате нужда… дори и за най-взискателните!

Компактен и тих, пригоден за 2 тръбна или 4 тръбна система QUATRO CANAL доставя нужното ви отопление или охлаждане и овлажнява, изсушава или просто освежава въздуха, който дишате!

 MICRO CANAL

jaga_micro_canal

Максимум топлина, минимални размери!

Последния модел конвектор за подов скрит монтаж с дълбочина от само 6 см. и ширина 13 см. Снабден с LowH20 топлообменник и супер мощни, но тихи вентилатори.

Micro Canal заема малко място, дава архитектурна свобода и чупи всички температурни рекорди!

 BRIZA

briza_wall_grey_packshot

Супер компактна мощ, отопление, охлаждане и вентилация.

Briza е климатично тяло съчетаващо комфортното отопление през зимата с освежаващо охлаждане през лятото. Това е най малкия вентилаторен конвектор от този вид предлаган на пазара. Идеално решение за новите ниско температурни термопомпени системи, кондензни котли и слънчеви панели.

BRISE

Brise

Ако искате Вашата оранжерия, парник или работилница да бъдат приятни и да се затоплят бързо. Само един уред Ventilo може да направи всичко това, благодарение на вградения му контрол на въздушния поток. Отличава със стилен дизайн и безукорно покритие, като е подходящ за всякакви интериорнни решения. Поради много ниското съдържание на вода и голямата мощност, вентил-конвекторите на Jaga реагират незабавно на силни температурни промени. Тихият вентилатор бързо разпределя въздуха поравилно, дори в големи помещения.

carrier_logo

Вентилаторни конвектори Carrier Idrofan 42N (Италия)

НАРИЧА СЕ IDROFAN: ТОЙ НЯМА МИНАЛО – ЕДИНСТВЕНО БЪДЕЩЕ

Ново – по-лесен монтаж от всякога

Idrofan се монтира лесно, бързо и надеждно, без значение дали на стена, на таван или се вгражда!

– Открит и скрит таванен монтаж Новаторската форма на дренажната вана премахва нуждата от сложни изчисления на правилния наклон.

– Скрит таванен монтаж

Въздуховодите могат да се свържат директно към конвектора преди монтажа, улеснявайки монтажа и намалявайки времето за него.

Ново – добър външен вид

Изчистена елегантна линия. Стилен дизайн, който се вписва във всякакъв интериор. Новата решетка скрива отделението за управление

Ново – ефективен филтър с дълъг експлоатационен живот

130710911240917Лесен и бърз демонтаж. Филтърът е снабден с водещи канали, които улесняват периодичното почистване. Площта му е увеличена с 87%, което значително удължава експлоатационният му живот и утроява интервалите между почистванията в сравнение със стандартен филтър. И още: специалната форма е с намалено въздушно съпротивление, което гарантира по-мощен въздушен поток.

Ново – надеждна дренажна вана с дълъг експлоатационен живот

Позволява всякакъв монтаж – дори хоризонтален. Новата дренажна вана е 100% изработена от пластмаса. Гладките истени осигуряват идеално прилепване на изолационния материал, след което можете да забравите за проблемите с конденза.

Ново – тангенциален вентилатор: звукът на тишината

Тангенциалният вентилатор с променлива стъпка на лопатите създава тих полъх от свеж въздух. Нивото на шум е едно от най-ниските до момента. При използване на въздуховоди новият центробежен вентилатор предлага безпрецедентни работни характеристики.

Ново – контрол с едно натискане на бутона

С изчистените и меки линии Idrofan е предназначен да изглежда добре и да се вписва във всякакъв интериор. Модулът е ергономичен и има потребителски ориентирани бутони за еднократно натискане.Водеща технология: три версии – две електронни за всяко едно приложение. Електронен контрол на скоростта на вентилатора (автоматичен).


Единайсет размера
за 2-тръбни и 4-тръбни системи, с диапазон на дебита на въздуха от 35 до 422 л/с, диапазон на охладителната мощност от 0.8 дo 6.4 kW, и диапазон на отоплителнaта мощност от 1.1 дo 9.5 kW.

Два типа вентилатори, тангенциален вентилатор за свръх-ниско ниво на шум и центробежен вентилатор за съвместимост със системи за високовъздухоразпределение.

Нисък хидравличен пад на налягане с монтиран вентил.

Вентилаторни конвектори за отопление и охлаждане KLIMA 2000

klima 2000

Серии KLIMAFAN, KLIMAJET и KLIMAFRESH

Вентилаторният конвектор е предназначен за целогодишна климатизация както на малки еднофамилни къщи, така и за офиси, обществени сгради, търговски помещения и производствени халета. Конвекторът е уред, който успешно замества радиатора и климатика обединени в едно тяло. Той е част от отоплителна и/или климатична система, като изпълнява функцията на отоплително/охладително тяло. Конвекторът има приятен дизайн, така че да се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор. Съществуват и модели, които са за скрит монтаж, което прави системата абсолютно незабележима за потребителя и остава само приятното чувство на комфорт.
Използването на висококачествени компоненти предопределя безшумна и ефективна работа, както и дълъг експлоатационен период. Мощността на конвекторите е значително по-голяма от тази на обикновения радиатор на естествена конвекция, така че постигането на желаната температура е въпрос на няколко минути след започване на работата му.
Вентилаторният конвектор, подобно на климатика има филтър, който пречиства въздуха в помещението. За разлика от климатика, през топлообменника на конвектора тече вода, а не фреон. Ето защо, конвекторът има една и съща ефективност,  независимо от разстоянието, на което се намира от чилъра или котела. Използването на водата като топлоносител ни дава свободата да избираме вида на горивото, с което работим в зависимост от това, кое е икономически по-изгодно за дадения регион или време.

термостат klima 2000Вентилаторните конвектори от серията KLIMAFAN са подходящи за вашия офис, хотел или дом. Елегантният им дизайн може сполучливо да се съчетае с всеки интериор. Съществуват и модели за вграждане, които позволяват монтаж в окачен таван или фалшива стена. Серията KLIMAFAN се произвежда в 6 типоразмера с мощности от 1.93 до 14.48 kW в режим на отопление и от 1.45 до 6.12 kW в режим на охлаждане.

Серията се произвежда с два различни типа вентилатори KFC и KFT